Verdiepingsprogramma Het Achterland

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud? Dan kun je je nu aanmelden voor een vierjarig traject bij Het Achterland. We noemen dit traject ons ‘verdiepingsprogramma’. 

 

Het eerste jaar van het verdiepingsprogramma bestaat uit een introductieprogramma en drie blokken van tien weken met leuke lessen op zaterdagen. In deze lessen ga je aan de slag met:

  • dans
  • acteren
  • theaterproductie
  • het ontwerpen van een decor
  • licht, geluid en techniek

Ieder blok sluiten we af met een performance of productie. Soms is dat een theatervoorstelling, maar het kan ook een andere vorm krijgen. Ook nemen we regelmatig een kijkje achter de schermen bij een podium, theater of schouwburg.

 

Ontdek je talenten bij Het Achterland

In ons verdiepingsprogramma leer je jezelf beter kennen en ontdek je waar jouw fascinaties liggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen ontdekken dat je helemaal geen acteur wilt worden, maar veel liever decors en kostuums ontwerpt, of heel goed bent in toneelteksten schrijven. Bij Het Achterland krijg je alle ruimte om je talenten te ontwikkelen. 

 

Kennismaken met het introductieprogramma

In september starten we met een vers verdiepingsprogramma voor een nieuwe lichting Achterlanders. We beginnen met een gratis kennismakingsdag op zaterdag 5 september, waar jij ons kunt leren kennen en wij jou. Vond je het leuk op de kennismakingsdag en wil je meer? Geef je dan op voor het introductieprogramma, waarin we elkaar nog iets beter leren kennen. Het introductieprogramma bestaat uit een gezellige kick-off op zaterdag 19 september en twee excursies op andere dagen, naar een podium, theater of schouwburg (het excursieprogramma wordt later bekend gemaakt).

 

De kosten voor het introductieprogramma bedragen €30,- per persoon.

 

De diepte in met het verdiepingsprogramma

Op zaterdag 24 oktober gaan we écht van start met het verdiepingsprogramma. De lessen worden gegeven in drie blokken van tien weken. We sluiten de blokken af met een performance of productie. Ieder blok heeft een ander thema én een andere docent, met een eigen specialisme. Op die manier blijf je nieuwe dingen leren!

 

We beginnen iedere zaterdag met een workshop tussen 10.00 en 12.30 uur. Daarna wordt er gezamenlijk geluncht. Je neemt zelf je lunch mee. Wij zorgen voor koffie, thee en limonade. Na de lunch mag je op onderzoek uit. Samen werken we aan een performance of productie. Soms is het ook mogelijk om ‘s middags een extra workshop te volgen of te werken aan kleding, decors, muziek enzovoort. Wij staan altijd klaar om je te coachen en inspireren. Je mag zelf bepalen hoe lang je door wilt werken.

 

De kosten voor het verdiepingsprogramma bedragen €150,- per blok, per persoon.

 

Let op: je kunt je nu opgeven voor het eerste blok van het verdiepingsprogramma. Als je daarna besluit verder te gaan, geef je je direct op voor zowel het tweede als het derde blok. Je kunt je natuurlijk ook direct opgeven voor het gehele eerste cursusjaar.

 

Mochten de kosten van het verdiepingsprogramma te hoog zijn, kunnen we een beroep doen op een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Geef dit bij ons aan in het opgave- of contactformulier hieronder.


Aanmelden of meer informatie over het verdiepingsprogramma?
Meld je hier aan of stel je vraag via ons contactformulier.

Blok 1 : Body and Brain

In het eerste blok van het jaar nodigen we een professionele danser en dansdocent uit. Zijn naam is Milan Schudel.


Milan gaat op zijn eigen inspirerende wijze aan de slag met de thema’s identiteit en zelfbeeld en maakt daarbij gebruik van beweging, dans en andere fysieke uitingsvormen.

 

Waar ben je trots op en waar schaam je je voor? Hoe kijken anderen naar jou en hoe denk je dat anderen naar jou kijken? Dat zijn vragen die je dit blok gaat onderzoeken.

 

 

BLOK 3: I must be perfect

In het derde en laatste blok van dit jaar ga je samen met theatermaker en acteur Joeso Peters alles van dit jaar samenvoegen in een grote eindvoorstelling.

 

Samen met Joeso denk je na over hoe je al je ervaringen kunt vertalen naar een logisch en kloppend verhaal. Dit verhaal vormt de basis van de eindvoorstelling. In tien weken ga je repeteren, decor en kostuums maken en uiteindelijk speel je de voorstelling voor publiek!

 

Deze voorstelling zal vertoond worden op een aantal festivals in de provincie.

 

BLOK 2: LABEL ME

In het tweede blok ga je aan de slag met theatervormgever, video- en fotografe Afke Manshanden.

 

Met Afke ga je onderzoeken wat het betekent om in hokjes te denken en om voortdurend gelabeld te worden. Wat zijn de gevolgen van dit ‘hokjesdenken’, wat doet het met ons en hoe werkt het door in ons eigen leven?

 

Je gaat onderzoeken hoe een ruimte gebruikt kan worden om je performance te versterken, wat een ruimte betekent voor de inhoud van je performance en hoe je die ruimte kunt beïnvloeden.