Tips & Tricks

Het noorden bruist van de te gekke workshops, voorstellingen, festivals, films en andere activiteiten. Op onze pagina Tips & Tricks proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden!

Kom 8 juli naar Leeuwarden! 

8ste dag veroorzaakt op 8 juli 2018 een enorme kettingreactie van mensen, machines, bouwwerken en performances in de Culturele Hoofdstad. Het is gratis en ook erg leuk voor je ouders! Check de link. En weet je wat leuk is? Marten Winters (de bedenker en artistiek leider) komt uit het achterland (De Wâlden)! 


Renault 4 een auto biografie

Op 27 mei 2018 speelt Renault 4 een Auto Biografie van het theatercollectief Illustere Figuren in Lewinski in Sneek en daarna op andere plekken in Nederland. Theatermaker Zen, lid van het collectief, heeft deze festival voorstelling geregisseerd.

 

Yes-Yes, Zen Roorda, van PiXELFRiEND! Dat wil je toch niet missen? Check de website van de Illustere Figuren

 

Wereldburgers van de Voorstreek

Er zijn EXTRA voorstellingen gepland van de succesvolle Tryater voorstelling Wereldburgers van de Voorstreek.

 

Een unieke voorstelling in een oud winkelpand aan de Voorstreek in Leeuwarden, met onverwachte voorbijgangers, magische muziek van Beppe Costa, een mix van wereldtalen en heel veel knopen! 

De affaire vermaning

PeerGrouP brengt in de zomer van 2018 een giga-voorstelling op het akkerland in Hoogersmilde met de titel De Affaire Vermaning

 

Met Mads Wittermans in de hoofdrol. Hij wordt geholpen door heel veel spelers uit de regio die de meest uiteenlopende rollen spelen, van niet-te-tillen zwerfkeien tot uitgehongerde mammoetjagers en brommende snorren.


Check de trailer van De Affaire Vermaning:

Culturele Hoofdstad 2018

In het jaar 2018 staat Leeuwarden - Friesland bol van de culturele activiteiten in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Er is zelfs zoveel te doen dat er een speciale website in het leven is geroepen, neem vooral even een kijkje op de website van www.friesland.nl