Informatie

Er is plek voor maximaal twintig leerlingen per seizoen. Meer informatie over het programma, vind je hier. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier van Het Achterland.

 

Eerst even kennismaken?

Lijkt het je leuk om eerst eens even kennis te maken en te kijken of het iets voor je is? Naast deelname voor een heel jaar kun je ook eerst 'proeven' van onze grenzeloze speeltuin.
Geef je op voor 1 van de volgende opties, via de aanmeldpagina:

1. Het Achterland - introductieprogramma
Het eerste leerjaar gaat na de herfstvakantie van start. Voor de herfstvakantie hebben we een tof kennismakingsprogramma. Dat ziet er als volgt uit:

zaterdag 14 september **

Kick-off Het Achterland
Kennismaken met de docenten en het programma van komend jaar.
 
Zaterdag 28 september
Excursie naar Rise of the Blue City van De PeerGrouP*
Kijkje achter de schermen + bijwonen voorstelling.
 
Zaterdag 12 oktober
Excursie naar schouwburg De Lawei in Drachten*
Rondleiding + bijwonen voorstelling

 

Deelname aan het introductieprogramma kost € 30. Dit is inclusief toegang tot de 2 voorstellingen en de unieke rondleidingen. Meld je je daarna aan voor het eerste blok van het leerjaar, dan worden de kosten van het introductieprogramma verrekend met het lesgeld.

** Kick-offdag gemist, maar wil je wel graag mee met de excusies? Geen probleem!

 

2. Het eerste blok van Het Achterland Body & Brain  (+ introductieprogramma)

Het eerste leerjaar bestaat uit 3 blokken van 10 weken. Lijkt het je leuk om mee te doen aan het eerste blok, body & brain , van Het Achterland om te kijken of het iets voor je is? Dat kan.

Geef je dan nu op voor dit blok van 10 weken én het introductieprogramma.

 

Deelname aan het eerste blok van Het Achterland kost € 150. Dit is inclusief het introductieprogramma en 10 weken workshops van professionele docenten, zelf op onderzoek uitgaan én een eindpresentatie.

 

Lesrooster

De workshops vinden plaats op zaterdagochtend. Na de lunch is er tijd om op onderzoek uit te gaan: gezamenlijk werken aan jullie productie, een extra workshop volgen of werken aan kleding, decors, muziek voor de voorstelling enz. Natuurlijk zijn de docenten daarbij aanwezig om je te coachen en inspireren.
Je kunt zelf bepalen hoe lang je door wilt werken.

 

Als je doordeweeks een keertje aan de slag wilt, samen met anderen, dan is dat ook mogelijk.

Wil je meer weten? Kijk dan even op onze pagina Programma.

Locatie

De Molkfabryk

Burgumerdaam 28

9251 GD Burgum

Email: info@hetachterland.nl

 

Tel: +31 6 52 34 47 59 (Dirk Bruinsma)

Tel: +31 6 11 20 74 39 (Adriaan Groffen)


Lesgeld

Het lesgeld voor een volledig jaar bedraagt € 450,-.  Hiervoor krijg je 31 lesdagen, meerdere excursie- en verdiepingsdagen en diverse voorstellingen op locaties (als festivals) in de provincie. Daarnaast heb je (op reservering) vrij toegang tot de werkplaats van De Molkfabryk en natuurlijk koffie en thee.
Het is mogelijk om het lesgeld in 4 termijnen te betalen.

 

Ouders die het lesgeld wegens omstandigheden niet kunnen betalen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder of informeren je over de mogelijkheden en voorwaarden. 


Doelstelling Stichting Het Achterland

Het Achterland stelt zichzelf ten doel om ...

“... kinderen en jongeren in de gelegenheid te stellen op actieve wijze en onder professionele begeleiding, kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van theater en cultuur, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.”

 

Het Achterland tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door ...

“... het geven van lessen en workshops die alle terreinen van het culturele spectrum beslaan en die door professionals gegeven zullen worden. Daarnaast produceert de stichting voorstellingen en presentaties, in de ruimste zin des woords, die het eindresultaat zijn van het les- en workshopaanbod.”

 


Missie en visie Stichting Het Achterland

 

Missie van Het Achterland 

“Jongeren in Noordoost Friesland een gevoel van eigenwaarde en trots meegeven om met een bredere kijk op de wereld de toekomst in te richten.”

 

Visie van Het Achterland 

“De voorstellingen die de jongeren onder professionele (bege)leiding maken worden voorbereid en uitgevoerd met interdisciplinaire werk- en presentatievormen, en ondersteund door verschillende theoretische en maatschappijgerichte lessen die aan het voorstellingsproces voorafgaan.”